Vänd din enhet

Var vänlig och vänd din enhet till porträttläge för att surfa vidare med bästa upplevelse.

Närvarande och tillgängliga i det lokala

Hall Media har en unik mix av oberoende mediekanaler vars journalistik och berättande når en majoritet av befolkningen på de orter vi närvarar i. Engagerat, ärligt och målinriktat - tillsammans gör vi vårt berättande tillgängligt på läsarens villkor.

Läs mer
Patricia Svensson, Onlinechef, Hall Media
– Jag är väldigt nöjd med resultatet och jag hoppas att publiken är det också.

Klockan 19.00 den 9 september startade Hall Medias valvaka för Småland. Därpå följde nära fem och en halv timmes livesänd bevakning av valet i kommunerna och regionerna.

– Inför valet kände vi att vi ville ge både snabb uppdatering om läget och en bra upplevelse med intressanta intervjuer och bra innehåll och då är livesändning det bästa sättet att erbjuda det, säger Patricia Svensson.

Bevakade 24 kommuner
Under Smålands-vakan följdes valet i alla kommuner och båda regionerna som bevakas av tidningarna Jönköpings-Posten, Värnamo Nyheter, Smålänningen, Smålands-Tidningen, Smålands Dagblad, Vetlanda-Posten och Tranås Tidning. Samtidigt sände Hall Medias tidningar i Skaraborg en tv-valvaka för sitt område, totalt bevakade Hall Media därmed 24 kommuner och 3 regioner i sina två livesändningar.

– Vi försökte göra sändningarna så lokala som möjligt samtidigt som vi följde resultatet på riksnivå, säger Patricia Svensson.

Bara SM-fest har lockat fler
Och många tittare lockades av sändningarna. Totalt har Hall Media registrerat över 10 000 startade strömmar, det betyder att det är så många gånger som sändningarna startades under valkvällen.

– Det är väldigt glädjande, en jätteframgång. Jag skäms inte för att säga att det är en succé, det tycker jag att det är, säger Patricia Svensson.

– Siffermässigt är det bara HV71:s firande av SM-guldet som kommer upp i högre nivåer, men det är inte så stor skillnad. Det är häftigt att lokala valvakor om politik lockar så mycket.

I Smålandsstudion, som befann sig på redaktionen på Jönköpings-Posten, höll programledarna Sophia Magasanik och Jonas Almkvist i trådarna framför kameran, medan flera reportrar fanns på plats ute på lokala valvakor i kommunerna och andra reportrar gästade studion med analyser och bakgrundsinformation. Studion gästades även av politiker och forskare. Men även bakom kulisserna pågick ett febrilt arbete av många fler medarbetare som följde utvecklingen under kvällen, samt av två tv-team som skötte tekniken.

Trots att i stort sett vad som helst kan hända under en direktsändning så gick ingenting fel, uppger Patricia Svensson.

– Det är alltid nervigt att ge sig på så långa livesändningar. Vi körde ju två stycken parallellt i drygt fem timmar, men det flöt väldigt bra. Jag tycker det var väldigt häftigt att vi var många som bidrog till rapporteringen. Att vi hade journalister ute som rapporterade på lokala valvakor visar på vår styrka som lokala nyhetsförmedlare.

– Politikerna ställde upp väldigt fint och tog sig tid, någon politiker kom till och med till studion på uppstuds.

Så efter denna tv-succé är frågan om vi kan vänta oss en ny jättesändning om fyra år?

– Jag tror definitivt att det blir något liknande om fyra år, särskilt eftersom vi såg att publiken uppskattade det. Nu har vi några år på oss att fundera på det. Det var väldigt roligt att göra det här, säger Patricia Svensson.

Jonas Almkvist, till vardags biträdande livechef på Hall Media, och Sophia Magasanik, tf sociala medier-ansvarig, var programledare under valvakan i Småland. © Hall Media

Läs hela artikeln och se reprisen här

Nyheter

Visa alla