Vänd din enhet

Var vänlig och vänd din enhet till porträttläge för att surfa vidare med bästa upplevelse.

Närvarande och tillgängliga i det lokala

Hall Media har en unik mix av oberoende mediekanaler vars journalistik och berättande når en majoritet av befolkningen på de orter vi närvarar i. Engagerat, ärligt och målinriktat - tillsammans gör vi vårt berättande tillgängligt på läsarens villkor.

Läs mer

Pressmeddelanden

Hall Media ger ut novellserie om flykt

I samarbete med förlaget Novellix ger mediehuset Hallpressen i oktober ut fyra noveller på temat Flykt. Fyra författare från fyra generationer skildrar flykten till Sverige.

Idéen tog rot under vinterns flyktingkatastrof. Vi frågade oss hur vi på kulturredaktionen kunde skildra vad flykt egentligen innebär, känslomässigt och existentiellt, säger Anders Rydell, Kulturchef på Hallpressen.

Den äldsta författaren i serien är 87 år gammal. Debutanten David Mohseni som flydde från Afghanistan till Sverige för tre år sedan är 18 år och yngst. Han skildrar i sin novell ”Eller sjunk i havet” en mardrömslik resa över Medelhavet, baserade på sina egna upplevelser. Övriga författare och titlar i serien är Ania Monahof ”Lilla asken”, Zulmir Bečević ”Du och jag mot världen” och Marjaneh Bakhtiari ”Farväl till dem på land”.

Jag tror att vi genom litteraturen kan nå en djupare förståelse för vad flykt innebär. Inte bara för flyktögonblicket, utan hur det lämnar livslånga sår, säger Anders Rydell.

Novellerna kommer att publiceras i Hallpressens kanaler under hösten och även kunna köpas i fysisk form som enskilda noveller eller som ett bokpaket i en specialdesignad ask.

Vi tror att många av våra läsare kommer att vilja ta del av de här berättelserna och novellerna kommer att finnas till försäljning hos oss genom ett läsarerbjudande. Det känns väldigt bra att få vara med och skapa en större förståelse för människan som befinner sig eller har befunnit sig på flykt, säger Ulrika Josefsson, marknadschef på Hallpressen.

Flyktnovellerna kommer också vara del av Region Jönköpings lässatsning i november samt utgöra ett specialtema på Smålands Litteraturfestival (SmåLit) i februari 2017, där Hallpressen är medarrangör.

Anders Rydell, kulturchef
Jag tror att vi genom litteraturen kan nå en djupare förståelse för vad flykt innebär. Inte bara för flyktögonblicket, utan hur det lämnar livslånga sår.

Kontaktperson

Anders Rydell, Kulturchef Hall Media +46 70 7470111 anders.rydell@hallpressen.se

Nyheter

Visa alla