Vänd din enhet

Var vänlig och vänd din enhet till porträttläge för att surfa vidare med bästa upplevelse.

Närvarande och tillgängliga i det lokala

Hall Media har en unik mix av oberoende mediekanaler vars journalistik och berättande når en majoritet av befolkningen på de orter vi närvarar i. Engagerat, ärligt och målinriktat - tillsammans gör vi vårt berättande tillgängligt på läsarens villkor.

Läs mer

Pressmeddelanden

SmåLit expanderar 2017

Smålands litteraturfestival arrangerades första gången i februari 2016 i Jönköping. Med slutsålda evenemang, 60 utställare och över 1500 besökare blev Små Lit en succé. Med festivalen etablerades en ny stark litteraturscen i Småland.
2017 återvänder Små Lit och passar samtidigt på att expandera till Värnamo. Festivalen kommer hållas under två dagar 2017, den 4 februari på Stadsbiblioteket och Länsmuseet i Jönköping och den 5 februari på Gummifabriken i Värnamo.
Små Lit blev en succé mycket tack vare alla lokala deltagare, författare, förlag, högskola, museer och samarbetspartners. Med årets succé i ryggen satsar vi på en ännu starkare och större festival 2017, säger Anders Rydell, kulturchef på Hallpressen.
Böcker, berättelser, sagor, dikter och litterärt skapande är en av hörnpelarna i vår kultur. I vårt digitaliserade samhälle är det än viktigare att lyfta fram. Det är ett hedersuppdrag och en fantastisk möjlighet att för andra gången ordna en litteraturfest för både författare och litteraturintresserade i regionen, säger Karin Semberg, kultur- och fritidsdirektör Jönköpings kommun.
Litteraturen är en kärnverksamhet för oss och en ökad spridning god litteratur är bra för både demokratin och vårt eget välbefinnande. Under många år arrangerades Bokens dag i Värnamo och den har saknats av många sedan den lades ned för några år sedan. Nu återupplivar vi Bokens dag i en uppgraderad version som känns mycket spännande, säger Lars Alkner, kulturchef Värnamo kommun. Små Lit 2017 arrangeras av Hallpressen, Region Jönköpings län, Kultur- och fritidsförvaltningen Jönköpings kommun och Kulturförvaltningen Värnamo kommun. Mer information om gästande
författare, utställare och biljetter kommer under hösten 2016.

Anders Rydell, kulturchef på Hallpressen
- Små Lit blev en succé mycket tack vare alla lokala deltagare, författare, förlag, högskola, museer och samarbetspartners. Med årets succé i ryggen satsar vi på en ännu starkare och större festival 2017.

Kontaktperson

Anders Rydell, Kulturchef, Hallpressen +46 70 7470111 anders.rydell@hallpressen.se

Nyheter

Visa alla