Vänd din enhet

Var vänlig och vänd din enhet till porträttläge för att surfa vidare med bästa upplevelse.

Närvarande och tillgängliga i det lokala

Hall Media har en unik mix av oberoende mediekanaler vars journalistik och berättande når en majoritet av befolkningen på de orter vi närvarar i. Engagerat, ärligt och målinriktat - tillsammans gör vi vårt berättande tillgängligt på läsarens villkor.

Läs mer

Om Hall Media

Historia

Från boktryckeri till mediehus

Tidningsmannen Josef Hamrin (1871-1934) är en av nyckelpersonerna i Hall Medias historia. © JP Bildarkiv

Hall i Hall Media

Det är Jönköpings-Postens grundare Herman Teodor Hall som fått ge namn åt dagens mediehus. Hall startade redan 1863 upp en tryckeri- och förlagsverksamhet i Jönköping. År 1865 gav han ut det första numret av Jönköpings-Posten och ett flertal tryckerier med tidningsutgivning startades bland annat i Stockholm, Kristinehamn och Vetlanda. De många företagen, tidningarna och tryckerierna växte snart Herman Hall över huvudet. För att undvika ett ekonomiskt sammanbrott och klara utgivningen främst av Jönköpings-Posten, tog Halls vänner inom väckelserörelsen över ansvaret och bildade år 1874 Herman Halls Boktryckeri AB.

Josef Hamrin

År 1893 kom den energiske Josef Hamrin till Jönköpings-Posten. Hamrin var verksam som både chefredaktör och ansvarig utgivare från 1910 fram till 1934. Under Josef Hamrins 41 år vid Jönköpings-Posten samlades aktiemajoriteten inom familjen Hamrin som sedan dess förblivit den dominerande aktieägaren i bolaget. Moderbolagen består sedan april 2020 av Mittmedia och Amedia.

Nyheter

Visa alla